20180604-102357-L-1920x965we
Regeringens tiltag for at bekæmpe coronavirus får nu også konsekvenser for årets overenskomstforhandlinger. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

OK20: Coronatiltag sætter forhandlinger på pause

11. mar 2020, 22:03
Overenskomstforhandlingerne på byggeriets område er sat på pause i to uger som følge af regeringens seneste tiltag mod et udbrud af corona-virus i Danmark.

Opdateret onsdag kl. 22.24: A4 Arbejdsliv erfarer, at samtlige overenskomstforhandlinger i Forligsen bliver udskudt på grund af nye tiltag mod corona-virus.

Myndighedernes vidtrækkende tiltag for at bekæmpe coronavirus får nu også konsekvenser for årets overenskomstforhandlinger.

LÆS OGSÅ: 500 rejsende fra coronaramte områder gik frit ud i København

Ifølge Klaus Lange, pressechef i 3F, er overenskomstforhandlingerne på byggeriets område sat på pause i to uger på grund af de seneste tiltag mod corona-virus.

De betyder blandt andet, at alle offentligt ansatte uden kritiske funktioner sendes hjem. 

A4 Arbejdsliv arbejder på at finde ud af, om pausen i overenskomstforhandlingerne også får betydning for de resterende faggrupper, der forhandler i Forligsinstitutionen. 

Både Malerforbundet, samt 3F Hotel, Privat Service, Hotel og Restauration mangler stadig at lukke en aftale om ny overenskomst.

LÆS OGSÅ: Regeringen: Offentligt ansatte sendes hjem