20200420-101106-L-1920x1251we
Foto fra Grydemoseskolen, da den genåbnede for børnene fra 0. til 5. klasse i små hold. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Coronakrisen udskyder forhandlinger om lærernes arbejdstid

22. apr 2020, 11:05
Coronakrisen har gjort det vanskeligt at forhandle en aftale på plads om lærernes arbejdstid.

Forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Lærernes Centralorganisation (LC) var sat til afslutte senest den 27. april.

Men på grund af coronakrisen er der sat en ny deadline for, hvornår forhandlingerne om lærernes arbejdstid skal være afsluttet.

Den nye deadline er 24. maj.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Målet med forhandlingerne er at indgå en ny aftale for lærernes arbejdstid. Forhandlingerne er en del af den aftale, som parterne indgik ved overenskomstforhandlinger i 2018.

- Coronakrisen har dog gjort det nødvendigt for begge parter at bruge mange kræfter på at håndtere situationen, herunder i forbindelse med genåbningen, ligesom krisen også har ændret vilkårene for de interne processer, lyder det i meddelelsen.

Striden om arbejdstiden for lærerne går år tilbage. Lærernes arbejdstid er i øjeblikket reguleret ved et lovindgreb i 2013.

Der er siden blevet forsøgt at forhandle en aftale på plads mellem parterne. Det lykkedes dog hverken i 2015 eller 2018 at nå til enighed.

/ritzau/