Coronakrisen skaber flere freelancere:
HK frygter falske selvstændige

20190703-141542-7-1920x1255we__1_
Virksomhederne, der har afskediget medarbejdere, overvejer at erstatte dem med freelance-arbejdskraft fremover (arkivfoto). Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
26. dec. 2020 08.30
En ny undersøgelse peger på, at mange af de medarbejdere, der har mistet jobbet under krisen, måske erstattes med freelancere. HK mener, det kan være problematisk.

Coronakrisen har været årsag til, at mange virksomheder har måtte afskedige medarbejdere. En ny undersøgelse peger på, at mange af disse medarbejdere kan blive erstattet af freelancere i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Unge akademikere er hårdt ramt af løse ansættelser

En spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus BSS (School of Business and Social Science på Aarhus Universitet) blandt knap 1.200 danske små og mellemstore virksomheder viser, at 57 procent af virksomhederne, der har afskediget medarbejdere, overvejer at erstatte dem med freelance-arbejdskraft fremover.

Jo mere ramt af Corona-krisen virksomheden selv mener, at den er, jo mere overvejer virksomhedslederne fremover at hyre freelance arbejdskraft ind i stedet for eller som supplement til fastansættelser.

Glemt kodeord