Coronakontrol skærpes:
Vi skal forhindre coronasmitte fra udenlandske arbejdere

20180730-164228-6-1920x1080we
'Udviklingen i smittetallene er bekymrende og skal vendes, og vi har for eksempel set høje smittetal blandt udenlandske arbejdstagere.' (Arkivfoto) Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
28. okt. 2020 11.15
Onsdag skrues der op for Arbejdstilsynets coronakontrol. Et nyt målrettet tilsyn er sat i værk for at forebygge coronasmitte i brancher med udbredt brug af udenlandsk arbejdskraft.

Fra onsdag skal omkring 50 tilsynsførende fra Arbejdstilsynet gennemføre målrettede tilsyn med virksomheder, hvor man typisk gør meget brug af såkaldt vandrende arbejdskraft.

Målet er at forebygge coronasmitte på blandt andet landets byggepladser, landbrug, skovbrug, restauranter og slagterier. Brancher, der altså er valgt på grund af deres udbredte brug af netop udenlandsk arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Udbrud af coronasmitte på stor dansk byggeplads: Dansk murersjak nervøse

Det oplyser Beskræftigelsesministeriet i en pressemeddelelse onsdag, hvor det også slås fast, at oprettelsen af tilsynet sker som led i regeringens initiativer for at vende den stigende coronasmitte i Danmark, som nu også har medført yderligere restriktioner.

Glemt kodeord