Corona udfordrer erhvervsskolernes rekruttering

Erhvervsskole_bygningssnedker_Niels_Ahlmann_Olesen_Ritzau_Scanpix_1650_px
Byggeriets erhvervsuddannelser er blevet mere populære over de senere år, men det kan corona sætte en stopper for. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
14. jan. 2021 11.12
Når landets grundskoleelever om få måneder skal sætte et kryds ved en uddannelse, frygter erhvervsskolerne at blive glemt.

- Den fine fremgang, vi har haft i antallet af elever på erhvervsuddannelser, er jeg bange for, at vi skal kæmpe for at få igen, siger John Hvass, der er uddannelseskonsulent hos Byggeriets Uddannelser, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fortæller, at fremgangen især kan tilskrives, at skolerne - både erhvervsskolerne selv og grundskolerne - er blevet bedre til at informere både eleverne og forældrene om mulighederne, og at events som DM i Skills og åbent hus-arrangementer tiltrækker.

LÆS OGSÅ: Erhvervsuddannelser skal skabe fællesskaber

Det hele er dog blevet mere eller mindre umuliggjort af coronapandemien, og derfor frygter skolerne og organisationerne også, at de unge i år vil fravælge erhvervsuddannelserne.

- Det er en af vores helt store bekymringer. Vi ved, at de fleste unge kender de gymnasiale uddannelser i forvejen, men erhvervsuddannelserne skal røres, mærkes og føles. Og det er udfordrende lige nu, siger Ole Heinager, der er adm. direktør hos Next Uddannelse København, som derfor foreslår, at de unges ansøgningsfrist flyttes fra 1. marts til 1. april.