20190809-093907-A-1920x1280we
Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kriseregler for ledige forlænges

30. mar 2020, 20:08
Suspenderingen af beskæftigelsesindsatsen er nu blevet forlænget på ubestemt tid.

Ledige har fortsat ikke pligt til at søge job eller komme til samtale i a-kasser og jobcentre.

Sådan lyder meldingen fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) på baggrund af corona-udbruddet. Det skriver Fagbladet 3F.

12. marts meddelte Beskæftigelsesministeriet, at jobcentrene droslede ned, og beskæftigelsesindsatsen delvist var suspenderet frem til 29. marts.

Det betød blandt andet, at ledige ikke har pligt til at søge job. At der ikke længere er aktivering. At ledige heller ikke skal til samtaler i a-kasser eller jobcentre. Og at ledige ikke kan få sanktioner.

Suspenderingen er blevet forlænget på ubestemt tid, og udmeldingen er i tråd med, hvad 3Fs a-kasse forventede.

Men selv om man som ledig derfor fortsat ikke behøver deltage i aktivering eller gå til samtaler i jobcentre eller a-kasser, og heller ikke risikerer at få en sanktion for at udeblive fra det, så pointerer a-kassen, at man stadig bør holde øje med ledige job, og søge job hvis man kan finde dem.

Hvis man selv ønsker det, og er enig med arbejdsgiveren, må man gerne fortsætte i aktivering, hvis man allerede er i gang. Og man kan godt opleve at blive kontaktet af jobcentret med tilbud om en samtale, eller et tilbud om et job.

Der er også mulighed for at starte nye jobrotations- eller voksenlærlingeforløb.