Så farlig er corona for din pension

20200310-070028-L-1920x1138we
I store dele af verden lider aktiemarkedet under coronafrygten. Foto: Timothy A. Clary/AFP/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
10. mar. 2020 17.44
Selvom værdien af din pensionsopsparing er faldet drastisk den seneste uge, så er der ingen grund til at gå i panik. Det vurderer analysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

Aktierne styrtdykker i øjeblikket på grund af coronavirussen. Det kan få betydning for din pension, hvad enten du selv har investeret i aktier, eller du har ladet et pensionsselskab gøre det.

LÆS OGSÅ: Sådan er du stillet, hvis dit barn skal i karantæne

- Der er en panikagtig stemning på aktiemarkedet lige nu. Det er en alvorlig situation, og det går selvfølgelig ud over almindelige menneskers opsparing, når depoterne bliver mindre værd, fortæller Jacob Pedersen aktieanalysechef i Sydbank til A4 Arbejdsliv.

Han pointerer dog, at det inden coronaens indflydelse på aktiemarkedet, generelt gik rigtig godt med danskernes pensionsopsparinger. Ifølge en udregning som B.T. har foretaget, gav en opsparing på en million kroner fra 1. januar-19. februar 2020 et afkast på 38.000 kroner. I dag er det vendt til at tab på cirka 38.000 kroner.

Tilbage på sporet

Men selvom det lige nu ser sort ud for din pensionsopsparing, er der ingen grund til at foretage dig noget drastisk.

- Mit råd vil være, at man skal følge sin oprindelige investeringsstrategi. Og så ellers lade være med at gå i panik. Vores synspunkt er, at når coronapanikken er drevet over, så vil aktierne være tilbage på sporet, fortæller Jacob Pedersen.

Det vil altså ifølge aktieanalysechefen være dumt at sælge sine aktier nu, hvor de er så lave, for så at købe, når de igen bliver dyre. Ifølge Børsen er det samlede C25-indeks (der er en oversigt over de 25 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs) alene i denne uge faldet med 5,5 pct. som følge af coronavirusset.

LÆS OGSÅ: Dennis tog taxa til corona-isolation: 'Virker helt absurd'

I USA var faldene endnu større i går mandag: S&P 500-indeks sluttede med et fald på 7,6 procent, Nasdaq faldt med 7,3 procent og Dow Jones faldt med 7,8 procent. Det skriver dr.dk.