Julepyntet_butik_kunde_Celina_Dahl_Ritzau_Scanpix
Flere af landets kommuner har i år skruet op for budgettet for julegaver til deres ansatte. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Corona-året:
Lidt flere kommuner giver de ansatte en julegave

24. nov. 2020 15.45
I flere kommuner, bl.a. i Aarhus, har man i år besluttet at påskønne medarbejdernes indsats i coronaåret med en julegave - og i Struer kan lærere og andre kommunalt ansatte se frem til hele to gaver i år.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Julegaver fra kommune eller skoleledelse til medarbejderne er bestemt ikke fast kutyme for de ansatte i den danske folkeskole. Men i år kan nogle af landets lærere helt ekstraordinært se frem til at pakke en gave fra arbejdsgiveren op til jul, mens man i andre kommuner holder fast i politikken om nul julegaver. Det skriver Folkeskolen.dk.

En ny undersøgelse foretaget af Jyllands-Posten viser, at 54 kommuner giver deres ansatte julegaver i år eller giver afdelingerne muligheden for at gøre det, heraf syv kommuner, som ekstraordinært har valgt at give medarbejderne en gave i år. 15 af de kommuner, der har svaret, giver ikke julegaver til de ansatte.

LÆS OGSÅ: Kommune giver 20.000 ansatte corona-gave

Desuden viser undersøgelsen, at flere kommuner i år har skruet op for julegavebudgettet for at udvise en ekstra tak for indsatsen under pandemien.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.