c20201002110934571_1000
Ulla Andersen modtog blandt andet et blowjobbillede fra sin chef. Foto: Fagbladet 3F / Thomas Arnbo

Coops øverste myndighed er tavse i grov sexchikanesag

2. okt 2020, 11:20
Coops øverste myndighed, Landsrådet, vil ikke kommentere alvorlig sexchikanesag på Coop-lager, der endte med svær depression for kvinden.

Talelysten er uendelig lille hos medlemmer af Coops 136 personer store Landsråd, når man beder dem forholde sig til en alvorlig sexchikanesag i egne rækker. Det skriver Fagbladet 3F.

Men anonymt er der kritik af Coop og krav om konsekvenser.

- Det er helt klart min og andres forventning, at der kommer en redegørelse og en officiel udmelding fra ledelsen på den her sexchikanesag, der er langt fra Coops værdier og normer, siger et landsrådsmedlem, som Fagbladet 3F kender identiteten på.

Sagen handler om Ulla Andersen, der blev udsat for sexchikane og mobning over en lang periode på Coops ferskvarelager i Brøndby.

Sexchikanen og mobningen gav hende diagnosen svær depression og PTSD-symptomer. Sagen er veldokumenteret med blandt andet interne Coop-mails, og dokumenter fra Arbejdsmedicinsk Klinik og den daværende Arbejdsskadestyrelse.

Ulla Andersen var langvarigt sygemeldt og forlod jobbet i 2018 efter en blodprop. En transportchef og en kørselsplanlægger på ferskvarelageret i Brøndby stod bag chikanen og mobningen.

Den bestod blandt andet bestod af et blowjobbillede fra chefen til Ulla Andersen og invitationer til toiletbesøg sammen og udsagn som "Du ville se meget bedre ud med min pik i munden" fra kørselsplanlæggeren.

Det anonyme landsrådsmedlem, mener, at det er en sag, som Coop skal gøre noget ved.

- Hvis sexchikanesagen er som beskrevet, er det jo helt galt. Så skal der en anden reaktion til. Det duer ikke, at man kan opføre sig sådan, uden at det får konsekvenser, siger vedkommende.

Et andet medlem siger:

- Det kommer ikke bag på mig, at der på så stor en arbejdsplads som Coop sker sexchikane. Men sagen er ikke behandlet i overensstemmelse med Coops mission og værdisæt, siger det anonyme medlem af Landsrådet.

Ifølge kommunikationschef i Coop, Jens Juul Nielsen er sagen afsluttet for Coops vedkommende.