Coop vil have flere medarbejdere på gulvet frem for på hovedkontoret

20190917-161110-3-1920x1920we
I forbindelse med sin tiltrædelse fortalte Kræn Østergård Nielsen, at hans vigtigste opgave ville blive at give kunderne endnu bedre oplevelser, når de besøger butikkerne. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
27. nov. 2020 13.40
Som et af sine første aftryk har Coops nye topchef igangsat en stor ændring i organisationen.

Den danske dagligvaregigant Coop vil rykke flere medarbejdere ud i kæderne og skære ned i funktionerne på hovedkontoret.

Det betyder, at der oprettes 40 nye stillinger i kæderne, samtidig med at cirka 70 stillinger blandt hovedkontorsfunktionerne skæres væk.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Coop, der er selskabet bag blandt andet Fakta- og Kvickly-kæderne.

Ændringerne er et af de første store aftryk, som den nye administrerende direktør, Kræn Østergård Nielsen, har sat på Coop, siden han blev ny topchef i september.

I forbindelse med sin tiltrædelse fortalte Kræn Østergård Nielsen, at hans vigtigste opgave ville blive at give kunderne endnu bedre oplevelser, når de besøger butikkerne.

- Førsteprioriteten bliver, at vi har Danmarks mest tilfredse kunder, lød det fra den nye topchef i september.

Det er i det lys, at ændringerne i organisationen skal ses, fortæller Kræn Østergård Nielsen.

- Vi må desværre sige farvel til meget dygtige og engagerede medarbejdere.

- Men med de store udfordringer, hele dagligvarehandelen står foran, hvor vi i Coop investerer massivt i bedre kundeoplevelser, grøn omstilling og ny teknologi, der kan styrke kundernes oplevelse, når de handler hos os, er det nødvendigt, at vi bruger færre ressourcer i baglandet og flere tættere på kunderne, siger Kræn Østergård Nielsen i pressemeddelelsen.

Ændringerne i organisationen betyder blandt andet, at flere tidligere medlemmer af koncernledelsen vender tilbage.

Således bliver der i direktionen ansat en koncerndirektør for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen. Det bliver Allan Kristoffersen, der kommer fra en stilling som retaildirektør i Matas og har en fortid i Coop.

Derudover bliver der også ansat en kædedirektør for hver af de enkelte kæder under Coop. Det vil sige en kædedirektør for Kvickly, en kædedirektør for SuperBrugsen, en kædedirektør for Dagli’Brugsen og en kædedirektør for Fakta samt Coop 365.

For Irma-kæden er Coop ved at finde en permanent kædedirektør. I mellemtiden er kommerciel chef Rikke Wolff konstitueret kædedirektør.

Ændringerne træder formelt i kraft fra årsskiftet, oplyser Coop.

/ritzau/