Vi lader det enorme potentiale i lærervikarernes årelange erhvervspraktik gå til spilde

Caroline_Holdflod_N__rgaard
Caroline Holdflod Nørgaard
11. aug. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Efter endnu et års katastrofalt optag på læreruddannelsen diskuterer vi igen, hvordan vi får flere til at søge. Men vi overser det massive rekrutteringspotentiale i, at hundredvis af unge hvert år er lærervikarer, mens de overvejer deres uddannelsesvalg.

Der er brug for en obligatorisk erhvervspraktik i folkeskolen, så flere elever får mulighed for at opleve fag som smed, ingeniør eller sygeplejerske. Sådan lød det i sidste uge i Jyllandsposten fra Dansk Metal, Dansk Industri og Danske Skoleelever.

Om Caroline Holdflod Nørgaard

Caroline Holdflod Nørgaard er forperson i Lærerstuderendes Landskreds og tidligere bestyrelsesmedlem på Københavns Professionshøjskole. Har i øjeblikket orlov fra Københavns Professionshøjskole.

På læreruddannelsen og velfærdsuddannelserne har vi meget til fælles med erhvervsuddannelserne. Vi er vigtige fag og professioner med stor jobsikkerhed. Vi er afgørende for, at vores fælles visioner om fremtidens samfund bliver opfyldt. Afgørende for, at vi kommer i mål med den grønne omstilling og skaber et bæredygtigt samfund for fremtidens generationer.

Og afgørende for, at de generationer er dannede, kritiske og demokratiske medborgere, der forlader skolen med de kundskaber, der er nødvendige for at tage en ungdomsuddannelse.

Glemt kodeord