20170726-173606-A-1920x1263we
- De to mennesker kunne ikke sammen og bekæmpede hinanden, det var jo ulideligt for medarbejderne på Ekstra Bladet. Der er det min forbandede pligt som øverste chef at gå ind og skære igennem, og det gjorde jeg, siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Chef fik advarsel for seksuel krænkelse - og så blev han forfremmet

23. sep 2020, 8:54
Samtidig med, at en mandlig leder fik en advarsel for seksuel chikane mod et kvindeligt medlem af chefredaktionen på Ekstra Bladet, blev han forfremmet.

En advarsel og en forfremmelse.

Det var, hvad en mandlig chef på Ekstra Bladet i 2017 fik, efter et kvindeligt medlem af chefredaktionen, Lisbeth Langwadt, havde fortalt om den seksuelle chikane, som manden havde udsat hende for. 

Det skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Hver femte kvinde har oplevet seksuel chikane på jobbet

- Det, der reelt skete, var, at jeg – den forurettede part – sagde op, og den anden part blev forfremmet, siger Lisbeth Langwadt til Politiken og understreger, at hun ikke ønsker at beskrive chikanen i detaljer.

Lisbeth Langwadt er i dag programchef for Aktualitet, Kultur og Dokumentar i DR. Inden mandens forfremmelse havde de to være ligestillede chefer, men med et blev han i stedet hendes overordnede.

Chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, mener, at sagen dengang blev håndteret, som den skulle.

- De to mennesker kunne ikke sammen og bekæmpede hinanden, det var jo ulideligt for medarbejderne på Ekstra Bladet. Der er det min forbandede pligt som øverste chef at gå ind og skære igennem, og det gjorde jeg. Lisbeth vælger så at sige, at så forlader hun butikken. Det var jeg ked af, at hun gjorde, siger Poul Madsen til Politiken.

Lisbeth Langwadt orienterede direktionen i JP/Politikens Hus, der ejer Ekstra Bladet, om sagen, inden hun forlod avisen. Der skete dog ikke noget. Først halvandet år senere blev den mandlige chef fyret, da en lang række tidligere og nuværende medarbejdere på Ekstra Bladet klagede og fortalte om brutal ledelse, mobning og sexchikane, som han havde udsat dem for gennem en årrække. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra manden selv, skriver Politiken.