Ministrene har flere gange mødtes med repræsentanter fra erhvervsliv og lønmodtagerorganisationer for at drøfte coronavirussens konsekvenser. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

1. maj: Fagbevægelsen skal udnytte, at coronakrisen skaber momentum for ny politik

30. apr 2020, 20:00
Coronakrisen er en game changer, der kan være med til at skabe et opgør med de seneste mange års politiske retning, mener Cevea-direktør og formanden for HK. Men det kan blive svært at løfte fagbevægelsens mærkesager, hvis pengene er brugt på hjælpepakker og sundhedsvæsnet, påpeger en forsker og en politisk kommentator forud for arbejdernes internationale kampdag.

Som meget andet står arbejdernes internationale kampdag i år i skyggen af den verdensomspændende coronapandemi. Når lønmodtagerne fredag 1. maj fejrer dagen, bliver det derfor uden skåltaler foran større forsamlinger i Fælledparken eller andre parker og pladser rundt om i landet.

Som alternativ arrangerer Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) en digital version af 1. maj, hvor taler og musik bliver transmitteret via Facebook. Fadøllene og det fysiske samvær med ligesindede må man selv tænke sig til.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger


Virksomhed eller organisation?
Køb erhvervsabonnement
Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?