Cassandra21besk__ret
Cassandra Angelica Borg Schumann er nyuddannet markedsføringsøkonom fra Copenhagen Business Academy. Indtil videre har hun har skrevet 20 ansøgninger, men hun er endnu ikke blevet kaldt til samtale. Foto: Marie Hald

Interview:
'Aktivering er en klub, jeg ikke vil være en del af'

21. aug. 2019 12.36
Cassandra Angelica Borg Schumann drømte om at blive karrierekvinde med en sikker uddannelse, men foreløbigt har hendes uddannelse som markedsføringsøkonom ikke ført et job med sig.

For første gang i sit 28-årige liv har Cassandra Angelica Borg Schumann ikke et job.

Tidligere havde hun tre job på samme tid inden for restaurationsbranchen, og hun har altid elsket at arbejde, mens alle andre har fri.

Som nyuddannet markedsføringsøkonom fra Copenhagen Business Academy har hun nu været arbejdsløs i to måneder, men hun er ikke blevet træt af at være hjemmegående.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du stress i jobcenterkøen
 

- Jeg har været meget hårdtarbejdende, siden jeg var 13 år gammel. Det er lidt rart for første gang nogensinde ikke at have et job, når jeg altid har kørt med 180 kilometer i timen, siger Cassandra Angelica Borg Schumann.

- Nu har jeg tid til at kigge mere indad og finde ud af, hvem jeg er som person, og hvad det er, jeg egentlig gerne vil med mit arbejdsliv, siger hun.

Cassandra Angelica Borg Schumann

- 28 år

- Markedsføringsøkonom, Cph Business Academy

- Bor i København

- Drømmer om at arbejde med digital udvikling 

For fem år siden droppede hun ud af Copenhagen Business School, CBS.

- CBS var så anstrengende og useriøs. Man sad bare med 200 andre mennesker, der kiggede på en kvinde, der læste op fra en power point. Samtidig gik helt unge fyre rundt i jakkesæt, og det var slet ikke mig, siger Cassandra Angelica Borg Schumann.

Nu er virkeligheden en anden. Hun er på dagpenge, og der er tid til at rydde op i gamle skuffer og gå lange ture med hunden.

LÆS OGSÅ: Unge med korte uddannelser kæmper med at finde arbejde
 
Forude venter der Cassandra Angelica Borg Schumann et otte ugers forløb i virksomhedspraktik i hendes bonusmors yogastudie som social media manager. Alternativet havde været aktivering på jobcenteret.

- Jeg ønsker selvfølgelig ikke at være i aktivering, hvor jeg skal møde på jobcenteret hver dag fra klokken 8.00 - 14.00 og sidde sammen med en masse andre og skrive ansøgninger og CV, siger hun.

 - Jeg har allerede skrevet mit CV og ansøgninger, og jeg har gjort det mange gange, så det vil være idioti, hvis jeg skulle derned og sidde med en rådgiver igen.

Det var hendes underviser på Copenhagen Business Academy, der anbefalede hende at sige farvel til bøgerne og goddag til arbejdsmarkedets realiteter efter blot to års undervisning.

Han mente, at efterspørgslen på markedsføringsøkonomer var stor lige nu.

Jeg har lavet en aftale med min kæreste , der lyder, at den dag vi får børn, skal jeg aldrig nogensinde tilbage til restaurationsbranchen
Cassandra Angelica Borg Schumann, jobsøgende nyuddannet

 - Det er pænt modsigende i forhold til ledighedsstatistikken. Men han mente, det virkelig var nu, at vi skulle ud og bruge det, vi har lært på studiet, forklarer hun.

Indtil videre har hun har skrevet 20 ansøgninger, men hun er endnu ikke blevet kaldt til samtale, og hvis hun ikke har fået et job inden december, vil hun overveje at videreuddanne sig.

Går hun den vej, vil hun gå efter en professionsbachelor i international handel og markedsføring, som kræver halvandet års ekstra studietid.

Selvom Cassandra Angelica Borg Schumann forsøger at få det bedste ud af tiden som arbejdsløs, glæder hun sig til at få sit gamle liv tilbage, når hun lander et job.

- Når man er på dagpenge, har man altså ikke råd til at gå ud og drikke kaffe, så jeg har mange kaffemøder hjemme på min altan til en lille Nescafé, siger Cassandra Angelica Borg Schumann.

Restaurationsbranchen kommer hun muligvis også til at savne, tror hun. Men hvis hun vender tilbage til den, bliver det med et forbehold.

- Jeg har lavet en aftale med min kæreste , der lyder, at den dag vi får børn, skal jeg aldrig nogensinde tilbage til restaurationsbranchen. Det er den mest forfærdelige branche at have børn i, siger hun.