Carsten blev fyret fra lufthavnen:
'Man bliver først klog, når man har mistet'

Carsten_og_fly
Carsten Kroghs stemme knækker, når han tænker på alle de gode minder, han har haft på jobbet i lufthavnen. Foto: Privat
TEMA: Kastrup i knæ
21. aug. 2020 06.00
16 år med arbejde i lufthavnen er slut for Carsten Krogh. Det er især kollegerne og drengerøvs-stemningen, han savner. Selvom drømmen er at vende tilbage til lufthavnen, får han hjælp af et særligt jobcenter til at tænke i nye karrierebaner.

Igennem 16 år har Carsten Krogh taget turen fra hjemmet på Frederiksberg til lufthavnen i Kastrup. Det skal han ikke mere, for den 52-årige bagageportør har ligesom tusindvis af andre lufthavnsansatte mistet sit arbejde på Danmarks største arbejdsplads, siden coronavirussen lammede flytrafikken.  

LÆS OGSÅ: Nyt jobcenter afviser kritik: 1350 har taget imod hjælp

- Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har siddet i metroen klokken 04:15 fredag eller lørdag morgen, godt søvndrukken blandt  fulde mennesker og tænkt, 'hvad fanden er det, du laver'? Men lige så snart, jeg er trådt ud af metroen i lufthavnen, har taget mit havnekort (personalekort til lufthaven red.) om halsen, gået mod Terminal 3 og ned til vagten til check-in og er kommet ud på airside til dagens første dunst af diesel, så er jeg hjemme.

- At stå på flypladsen med dagens første opgave, og se solen stå op over Øresund, skulle alle prøve, fortæller den nu tidligere bagageportør i handlingsselskabet Menzies Aviation og tilføjer lidt mere til det, der nu blot er et minde:

Glemt kodeord