Clausbering20180424-163750-L-1920x1281we
For Claus Bering, formand for Dansk Byggeri, er det en væsentlig pointe, at byggeriets arbejdsgivere fremover vil stå stærkere over for 3F, hvis fusionen med Dansk Industri bliver en realitet.

Byggeriformand om fusion: Vi får mere styrke over for 3F

12. feb 2020, 11:50
Den kommende fusion mellem Dansk Industri og Dansk Byggeri vil betyde, at byggeriets arbejdsgivere vil stå stærkere ved kommende overenskomstforhandlinger, mener Claus Bering, formand for Dansk Byggeri.

Planerne om at fusionere landets største erhvervsorganisation med landets tredjestørste tjener flere formål.

Hvis medlemmerne af Dansk Industri og Dansk Byggeri ellers godkender de fusionsplaner, der blev lanceret tirsdag, og som samler de to erhvervsorganisationer under samme tag i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, vil den nye organisation med mere end 17.000 virksomheder i ryggen ikke kun kunne opnå en række stordrifstfordele med hensyn til bedre medlemsrådgivning og billigere kontingent.

LÆS OGSÅ: Forsker om gigantfusion: Kan lægge pres på overenskomst­forhandlinger

Man vil også stå med en særdeles slagkraftig erhvervs- og lobbyorganisation, der især for byggeriets vedkommende vil få markant større muskler i forhold til fremtidige overenskomsforhandlinger med lønmodtagernes organisationer på byggeområdet.

Det mener Claus Bering, formand i Dansk Byggeri. I en artikel i dagens udgave af Børsen understreger formanden, at netop hensynet til fremtidens armlægninger med 3F i forbindelse med overenskomstforhandlinger har spillet ind for beslutningen om at fusionere med Dansk Industri.

Ved at blive en del af DI-familien vil byggeriets arbejdsgivere alt andet lige få bedre muligheder for at koordinere og påvirke indholdet, inden forhandlingerne starter, og før industriens gennembrudsforlig bliver lukket, vurderer han.

- Vi kommer til at påvirke de fremtidige overenskomstforhandlinger, inden de går i gang, og før DI lukker sin overenskomst. Vi får også et større styrkeforhold over for 3F. Det er heller ikke uvæsentligt, siger Claus Bering.

LÆS OGSÅ: 3F-lokalformand kritiserer melding om 'enighed': Jeg er imod industriaftalen

Ifølge Børsen vil 'det nye' Dansk Industri udgøre 70 procent af lønsummen i Dansk Arbejdsgiverforening. Til sammenligning udgør Dansk Erhverv som landets næststørste erhvervsorganisation 20 procent.