20200818-173953-L-1920x1920we
Brancheorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder, opfordrer danskerne til at bruge feriepengene på eksempelvis restauranter, hoteller eller på at gå ud og bowle. (Arkivfoto) Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Brancheorganisation med opfordring til danskerne:
Her bør du bruge feriepengene

3. dec. 2020 06.27
SMVdanmark opfordrer danskerne til at tænke på servicebranchen, når de sidste feriepenge skal bruges.

Hvis man vil hjælpe den danske økonomi bedst muligt, bør man tænke over, hvordan man bruger de resterende feriepenge til foråret, hvis man vælger at få dem udbetalt.

Det siger Bjarke Roed-Frederiksen, der er chefkonsulent for brancheorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder.

- Vi opfordrer til, man overvejer, hvad pengene skal bruges på.

- Man kan godt vælge en ny fladskærm, men man kan også overveje at bruge dem på noget, som er produceret i Danmark. Eller endnu bedre en serviceydelse.

- Det kan være kroophold, restaurantbesøg eller for eksempel at tage ud og bowle. Her ryger en større del af pengene i den danske økonomi og ikke ud af landet, siger han.

SMVdanmark peger på at danske hoteller med videre har mistet 57,1 procent af sin omsætning fra marts til september i år.

I samme periode har elektronikbutikker oplevet en fremgang på 11,2 procent i omsætning.

/ritzau/