Lod 15 rumænere bo ulovligt i nedlagt bordel under slum-forhold:
Kommune magtesløs

BeFunky-collage__72_
Østarbejderne var indkvarteret ulovligt i møgbeskidte lokaler med cigaretskodder på gulvet, gammelt stegefedt på komfuret og malerbøtter, der blev brugt som bordben. Foto: Privat
10. maj 2021 22.30
Østarbejdere har i månedsvis været indkvarteret ulovligt i et nedlagt bordel i Rødovre. Nu er de gået under jorden, og kommunen står magtesløs tilbage. Det er svært at håndhæve ny coronalov, erkender Rødovre Kommune trods flere tilsynsbesøg på adresse.

Mindst 15 håndværkere fra Rumænien og andre østlande var i marts og april stuvet sammen på førstesalen i en industribygning på Islevbrovej 16 i Rødovre.

Her var de indkvarteret ulovligt i møgbeskidte lokaler med cigaretskodder på gulvet, gammelt stegefedt på komfuret og malerbøtter, der blev brugt som bordben.

- Det her virker jo til at være et meget klassisk eksempel på en arbejdsgiver, der ser stort på hensynet til de ansattes helbred. I de sager viser erfaringen, at det også ofte kniber med at overholde love og regler generelt i det danske samfund, siger Bjarke Refslund, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, til A4 Arbejdsmiljø.

Bjarke Refslund understreger, at han ikke kender samtlige detaljer i den konkrete sag.

Glemt kodeord