sygeplejerske_2
Ansatte oplever at have mindre indflydelse på landets offentlige og private arbejdspladser, selvom flere arbejder i videnjob, der traditionelt har ført stor indflydelse med sig. På billedet er en sygeplejerske på arbejde på Bispebjerg Hospital. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Ny bog:
Medarbejderne har mistet indflydelse på danske arbejdspladser

9. sep. 2020 06.00
På et par årtier er medarbejdernes indflydelse på danske arbejdspladser svundet ind og blevet erstattet med øget kontrol, såkaldt selvledelse og MUS-samtaler. Men der er håb forude, mener professor og arbejdsmarkedsforsker Helge Hvid, der er aktuel med en ny bog om demokrati på arbejdspladsen.

Medarbejdernes indflydelse på arbejdet er blevet mindre, og de demokratiske vinde, som blæste indover arbejdspladserne i det 20. århundrede er stilnet af. Demokratiet på det danske arbejdsmarked har kort sagt set bedre tider. 

Det er, lettere omskrevet, konklusionen i en ny bog, som Helge Hvid har skrevet sammen med forskerne Jeppe Lykke Møller og Jeppe Ajslev: Bogens titel er ’Demokratisering af arbejdslivet – en folkestyret hverdag’.

Glemt kodeord