BALANCEGANG :
Børnefamilier: Arbejdet presser vores familieliv flere gange om ugen

2175
Det er et større puslespil, der skal lægges, for at børnefamilier kan få en hverdag med arbejde og familieliv til at gå op. Arkivfoto af Familien Kold fra København. Foto: Michael Bothager/Scanpix
10. mar. 2015 22.00
Hver tredje forælder har svært ved at få arbejdsliv og familieliv til at gå op, viser en ny undersøgelse. Det æder dem op indefra, mener ekspert, som efterlyser politisk handlekraft. Men forældrene har også selv et ansvar for at finde balancen, fastslår regeringen.

»Jeg kommer aldrig for sent til mit arbejde, men jeg kommer altid for sent til min familie.«

Frustrationen er stor hos Lars Due Andersen fra Nyborg. For jobbet som funktionsleder på Svendborg Sygehus og en arbejdsuge på godt 50 timer går dårligt i spænd med rollen som familiefar til tre.

Lars Due Andersen hører til de tusindvis af danske forældre, der har overordentligt svært ved at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen.

Næsten hver tredje danske forælder oplever to eller flere gange om ugen, at deres arbejde er uforeneligt med planerne på hjemmefronten. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4.

Glemt kodeord