20190717-095211-A-1920x1098we__1_
Et politisk flertal blev mandag enige om, at danskerne kan se frem til at få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge til oktober. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Bør du lade feriepengene stå? Få vurderingen her

17. jun 2020, 15:52
Der er stor forskel på, om det kan betale sig at få de indefrosne feriepenge udbetalt, lyder vurderingen fra Nordeas cheføkonom.

Det er langt fra en fordel for alle danskere at få de indefrosne feriepenge udbetalt til efteråret. Sådan lyder vurderingen fra Lederne og en cheføkonom i Nordea, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Ny analyse: Ledighed under coronakrisen rammer unge nordjyder hårdest

Betaler man topskat, kan det nemlig ifølge Lederne være en fordel at lade penge stå, til man går på pension. Får man pengene udbetalt nu, vil man nemlig blive beskattet hårdere, lyder kritikken fra interesseorganisationen.

Et politisk flertal blev mandag enige om, at danskerne kan se frem til at få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge til oktober. Og tirsdag lød det så fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at feriepengene skal udbetales efter en administrationsmodel, hvor den enkelte lønmodtager kan beslutte, om man vil have pengene i hånden nu, eller vente til man forlader arbejdsmarkedet.

Og ifølge cheføkonom i Nordea Troels Danielsen er det ikke kun de 400.000 danskere, der betaler topskat, der har fordel af at vente. Hvis man ikke har tænkt sig at bruge pengene eller investere dem, er der nemlig heller ingen fidus i at få dem udbetalt til efteråret. Så bør man hellere lade dem stå i den nyoprettede fond, der vil varetage investeringerne af pengene. Her vil de nemlig sandsynligvis blive forrentet bedre, end hvis de står på ens egen bankbog, forklarer cheføkonomen. 

Han skelner mellem to typer af danskere.

- Hvis man har rigtig lang tid til sin pension, så giver det historisk mere mening at placere pengene i aktier. Her er muligheden for højere afkast større, men samtidig er det også mere risikabelt. Hvis man har kort tid, skal man placere dem i sin pension eller lade dem stå i fonden, siger han til Ekstra Bladet.