Bødskov med opfordring til minister-kolleger:
Let presset på statsansatte

Morten_B__dskov_Skatteminister_Liselotte_Sabroe_Ritzau_Scanpix
Morten Bødskov, skatteminister (S) har sendt brev ud til sine ministerkolleger med en opfordring til a passe på de ansatte. Her ses han med Rita Bundgaard, formand for HK Stat. Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
25. feb. 2021 12.51
Statens ’medarbejderminister’ vil have sine ministerkolleger til at løfte lidt af arbejdsbyrden af coronatravle medarbejderes skuldre. Godt initiativ med en stærk opfordring – men et brev gør det ikke alene, siger HK Stats formand.

Denne artikel er oprindeligt bragt på HK Stat.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Overvej, hvordan I kan aflaste medarbejdere, der er udsat for et højt arbejdspres. Og husk, at ledere har et særligt ansvar for at understøtte medarbejdernes trivsel under coronakrisens hjemmearbejde og andre forandringer af arbejdspladsen. 

Sådan lyder to af budskaberne i et brev fra skatteminister Morten Bødskov (S) til hans 19 ministerkolleger i regeringen. Det skriver HK Stat.dk, hvor man også kan læse hele brevet. Med sit hyrdebrev til de politiske chefer for samtlige ministerier appellerer Bødskov til, at hvert ministerium gør sit til at lette et ekstraordinært arbejdspres på medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Bekymrede kolleger og mange coronaregler: Offentlige ledere mærket af stress og overarbejde

'Jeg håber, at ovenstående initiativer kan bidrage til at tage toppen af arbejdspresset, således at der skabes lokale rammer, der understøtter, at både medarbejdere og ledere kommer godt igennem arbejdet med håndteringen af coronakrisen', slutter Morten Bødskov sit hyrdebrev.

Brevet er et resultat af et møde sidst i januar 2021, hvor HK Stat, Akademikerne, DJØF Offentlig, Folketingets formand Henrik Dam Kristensen sammen med Morten Bødskov drøftede, hvordan de ’i fællesskab kan understøtte, at toppen tages af arbejdspresset i centraladministrationen’.

LÆS OGSÅ: Fagforeninger ser stor stigning i stress hos hjemsendte

Morten Bødskov udtrykte på mødet med fagforeningsrepræsentanterne og Folketingets ledelse sin egen og regeringens anerkendelse af de statsansattes arbejde under coronakrisen:

'De statsansatte har ydet en ekstraordinær indsats for at få Danmark bedst muligt igennem COVID-19. Det er regeringen både meget bevidst om – og også meget taknemmelig for', skriver Morten Bødskov til ministerkollegerne.

HK Stats formand Rita Bundgaard glæder sig over skatteministerens signaler – men et brev gør det ikke alene, understreger hun:

- Morten Bødskovs brev til ministrene er et udmærket initiativ med en stærk opfordring fra medarbejdernes minister. Det afgørende er nu, hvordan ledelserne i ministerierne og de underliggende arbejdspladser omsætter Morten Bødskovs henstillinger til handling, siger Rita Bundgaard.

LÆS OGSÅ: Intern corona-måling afslører et hektisk år for Arbejdstilsynet

Traditionen med hyrdebreve stammer i øvrigt fra apostelbrevene i Det Nye Testamente og brevene til menighederne i den kristne kirkes første år. Et hyrdebrev læses normalt op fra prædikestolen på samme dag i alle kirker. Bødskovs opfodring til ministerierne om at lette arbejdspresset på medarbejderne er hermed bekendtgjort i HK Stats medier.