Bodegaejer om bordbestillinger og coronapas:
‘Det er ikke sådan, et værtshus fungerer’

Ralf_Simon_Larsen_-_Ejer_af_Byens_Kro_-_Privat-medium_32
Ralf Simon Larsen har i 16 år ejet Byens Kro, der ligger på Møntergade i Indre By. Foto: Privat
TEMA: Corona i Danmark
16. apr. 2021 12.43
Fra 21. april kan værtshuse, bodegaer og barer igen åbne for tørstige gæster. Hagen er dog, at gæster skal bestille bord, hvis de vil ind. Det giver ikke mening at åbne, som det ser ud nu, mener bodegaejer.

Vor tids befrielse er blevet annonceret. Fra på onsdag kan værtshuse og barer atter åbne op for de gyldne haner, og Fernet Branca kan igen langes over disken for tørstige gæster i alle størrelser.

Det bekræfter Erhvervsministeriet i en mail til TV 2.

LÆS OGSÅ: Erhvervsskolerne må åbne fuldt ud: Gymnasierne må vente

Der er både tale om en genåbning af udendørsservering, hvor intet coronapas er nødvendigt, og indendørsservering, hvor de besøgende både skal kunne fremvise et coronapas samt lave en bordbestilling. 

Det er et værtshus. Her bestiller man sgu ikke et bord. Vi har altid været meget imod, at man kan bestille bord. Det er først til mølle hos os.
Ralf Simon Larsen, bodegaejer

Bordbestillingen kan dog komplicere mere, end det gavner. Det mener Ralf Simon Larsen, der er ejer af Byens Kro på Møntergade i Indre By.

- Det er et værtshus. Her bestiller man sgu ikke et bord. Vi har altid været meget imod, at man kan bestille bord. Det er først til mølle hos os, siger Ralf Simon Larsen til A4 arbejdsliv.

- Jeg overvejer lidt at holde lukket en måneds tid endnu, indtil de ændre det. Vi lever af spontane kunder, siger Ralf Simon Larsen.

Ralf Simon Larsen har mange spørgsmål, når det gælder bordbestilling. Han kan godt se fidusen ved, at restauranterne skal kræve det, da folk ofte ved, at de er der mere end en time. Men han er i tvivl om, hvordan det skal fungere på et værtshus.

- Hvis folk bestiller et bord fra klokken 16 til 17, skal jeg så bare lade bordet stå tomt, indtil at en ny kunde ringer ind? Eller kan folk hoppe ind for gaden og spørge, om de kan reservere et bord?, undrer Ralf Simon Larsen sig over. 

Ralf Simon Larsen har heller ikke hørt noget fra muligt besøge i forbindelse med en bordreservation.

- Det kan være, det bimler og bamler inde på Møntergade, men jeg har ikke modtaget nogen opkald på min private telefon, siger Ralf Simon Larsen og fortsætter:

- Men som genåbningsplanen ser ud nu, så giver det ikke nogen mening for mig at åbne op. Så vil jeg hellere vente på, at bordbestillingskravet forsvinder.

LÆS OGSÅ: Overblik: Her er der stadig lukket efter 21. april

Restiktioner vedrørende maske til stående gæster, et bestemt antal mennesker per kvadratmeter og ingen salg af alkohol efter klokken 22 er foreløbigt gældende indtil d. 10 maj.