Bodegaejer:
‘Jeg må dreje nøglen om, hvis det bliver en realitet’

Ralf_Simon_Larsen_-_Ejer_af_Byens_Kro_-_Privat
Ralf Simon Larsen har i 16 år ejet Byens Kro, der ligger på Møntergade i Indre By. Hvis hans alkoholbevilling vil blive ændret til kun at gælde til midnat, vil han blive nødt til at dreje nøglen om. Foto: Privat
3. mar. 2021 16.46
Bodegaer, barer og restauranter i Indre By og andre nærliggende områder må ikke servere alkoholiske drikkevarer til sine gæster efter midnat. Sådan lyder det i et udkast til den nye restaurations- og nattelivsplan i Københavns Kommune. A4 Arbejdsliv har talt med en bodegaejer om, hvordan fremtiden for hans bodega vil se ud, hvis udkastet bliver en realitet.

Forestil dig, at du er ude med dine venner en torsdag.

I har drukket kolde Tuborg Classic og den obligatoriske Fernet Branca som sidevogn. I er klar til at feste hele natten. Da I kommer til jeres favoritbodega, bliver I mødt af en lukket dør. De må nu ikke servere alkohol mere efter midnat.

Dette kan blive den nye virkelighed i Indre By og udvalgte nærliggende områder i Københavns Kommune. I et nyt udspil fra Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen lægges der op til, at det fremadrettet skal være sværere at få forlænget sin alkoholbeviling, når den udløber. Som udgangspunkt skal der ikke gives nye bevillinger mellem midnat og fem om morgenen. 

Det er ikke kun et problem for værsthusgæster men i høj grad også for ejerne. 

Glemt kodeord