Foto: Unsplash

Blog: Kend dine talenter og skab meningsfulde resultater

24. apr 2019
Ved du, hvad du er den bedste til? Hvis du sætter fokus på at afdække dine talenter, får du et arbejdsliv med bedre resultater og større meningsfuldhed.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Mange mennesker ved ikke, hvad deres talenter er. Eller de kender måske kun nogle af deres talenter. De fleste af os har adgang til 12-14 talenter, men vi er måske kun bevidst om 4-5 af dem. I vores danske kultur med jantelov og fejlfinding har de færreste af os nemlig lært, hvordan vi fokuserer på det, vi er bedst til. Det er ærgerligt. For al forskning viser, at når vi kender vores talenter og har dem i spil på arbejdet, skaber vi bedre resultater. Og vi skaber ovenikøbet resultater på måder, som føles meningsfulde.

Mennesker, der har deres talenter i spil på arbejdspladsen, fortæller, at de oplever, at de kan få lov til at være sig selv. Det er der en god grund til. I vores hjerne har vi ca. 100 milliarder neuroner og 60.000 milliarder synapser. Synapser er forbindelser mellem vores neuroner. De er meget individuelt, hvordan vores neuroner er forbundet. Dine talenter er et udtryk for, hvordan din hjerne er sat sammen og fungerer. Talenter beskriver, hvilke ting vi er gode til, altså hvor vores hjerne har let ved at fungere. Det er derfor, at mennesker, der har deres talenter i spil i arbejdet, fortæller, at de oplever, at de kan få lov til at være sig selv. Vi kunne også sige, at de får lov til at bruge deres hjerne optimalt. Så når vi får opgaver, hvor vi kan bruge vores talenter, finder vi dem motiverende og spændende. Får vi opgaver, som falder uden for vores talenter, bliver det kedeligt og svært at fastholde koncentrationen.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?