Firma nægtede at køre Jerzy på sygehus efter arbejdsulykke:
Måtte vente tre dage på byggeplads med ødelagt knæ

Jerzy1
Jerzy Wlodcarczyk bor i dag på et fem kvadrameter stort værelse på en nedlagt skole i Haslev. Det betaler han 3500 kroner for hver måned til sin tidligere arbejdsgiver. Foto: Privat
30. jul. 2021 06.00
Jerzy Wlodarczyk er endt på krykker efter en alvorlig arbejdsulykke i det polske byggefirma Budomex. Firmaet har nægtet at anmelde ulykken til myndighederne, ligesom det har forsøgt at få ham til at skjule skaden. Nu er den 57-årige polske bygningsarbejder fanget på kontanthjælp.

Hvis man som ansat på det danske arbejdsmarked bliver offer for en alvorlig arbejdsulykke, kan man som regel regne med, at ens arbejdsgiver som minimum hjælper en på sygehuset og melder ulykken til myndighederne.

Sådan var virkeligheden dog ikke for 57-årige Jerzy Wlodarczyk, der arbejder for det store polske byggefirma Budomex, der beskæftiger op mod 300 hovedsagligt polske betonarbejdere i den danske byggebranche. 

I forbindelse med sit job som betonarbejder på en stor byggeplads ved Carlsberg-byen i København, fik Jerzy Wlodarczyk sit ben i klemme mellem to betonelementer, mens han var med til bære en 50 kg tung stålstang. 

Efterfølgende mistede han balancen, og lavede et voldsomt vrid i knæet.

Glemt kodeord