Betina følte sig svigtet på jobbet, da hun mistede sin mand

Betina2
Betina Reimer mener ikke, at hun fik den støtte, hun havde brug for på sit arbejde, efter at hun i 2016 mistede sin mand. Foto: Cecilie Agertoft.
21. jan. 2020 09.11
14 dage efter, at pædagogen Betina Reimer mistede sin mand, var hun tilbage på arbejde. Det var svært for hende at genoptage hverdagen. Hendes leder sagde, at havde det været hende, var hun kommet tilbage på job efter en uge.

Betina Reimer og hendes mand Henrik flyttede sammen, da hun var 17, og han var 24 år. De fik to børn sammen, og som årene gik, smeltede de nærmest sammen til en person. I dag er hun 55 år og enke.

Hun mistede sin mand i efteråret 2016 efter et opslidende sygdomsforløb, der begyndte i 2008, hvor Henrik fik den sjældne og dødelig sygdom primær amyloidose. Det betød, at han i mange år gennemgik flere eksperimentelle kemobehandlinger og en stamcelletransplantation.

LÆS OGSÅ: Berøringsangste ledere efterspørger hjælp til at tackle medarbejdere i sorg

I omkring et halvt år før han døde, havde hun haft deltidsorlov fra den skole, hvor hun var ansat som pædagog. Skolen er en del af et mindre lokalsamfund, og da det er vigtigt for Betina Reimer ikke at hænge hverken skolen eller tidligere ledere ud, er den konkrete by og skole anonymiseret.  

Glemt kodeord