Liberal Alliance er det parti, der har tiltrukket flest berømtheder de seneste år. En af dem er den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen. Foto: Claus Bech/Scanpix

XFACTOR: Berømtheder har gode odds i politik

12. maj 2015
Kendisser har gode chancer, når de går ind i kampen om at få en plads i Folketinget. Hidtil er hver anden kendis blevet valgt ind, viser ny opgørelse. En komiker og en fitnessdronning er blandt de kendte, som nu vil vejes af vælgerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Forfatteren Yahya Hassan, fitness-dronningen Charlotte Bircow og mindst fire andre kendisser stiller op ved det snarlige valg til Folketinget. De har statistisk set en ret god chance for at realisere drømmen om en plads på Christiansborg. I gennemsnit lykkes det for cirka hver anden opstillede kendis at blive valgt ind på Borgen, viser en ny opgørelse.

Ugebrevet A4 har gennemgået de seneste fire folketingsvalg og set på, hvordan det er gået for berømtheder, som gik ind i den politiske verden op til et valg. Ud af 18 kendisser opnåede 9 – altså halvdelen – valg. Det gælder blandt andre Joachim B. Olsen, Connie Hedegaard og Louise Frevert.

Prøveabonnement

Har du fået lyst til at læse mere?

Du kan oprette et gratis
prøveabonnement
— det stopper automatisk efter 4 uger.

God fornøjelse!

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?