Bekræftet:
Danmark får 2,6 millioner ekstra vacciner

20201227113512680_1000
Direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz bekræfter, at Danmark får 2,6 millioner ekstra vacciner. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
27. dec. 2020 11.59
Lægemiddelstyrelsen bekræfter, at ekstra vacciner er på vej til danskerne. Men hvornår de ankommer er uklart.

Lægemiddelstyrelsen bekræfter, at Danmark modtager 2,6 millioner ekstra vacciner. Det siger direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz til TV2.

Onsdag oplyste Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at Danmark havde lagt billet ind på at købe yderligere 2,6 millioner doser af Pfizer og BioNTechs coronavaccine.

- I morges (søndag, red.) fik Lægemiddelstyrelsen bekræftet, at vi får de vacciner, siger Thomas Senderovitz til TV2.

Hvornår de ekstra vacciner ankommer til Danmark er stadig uvist.

- Vi kan dog ikke sige præcis hvornår. Det er op til firmaet, men vi presser på for at få dem så hurtigt som muligt, fortæller Senderovitz.

De ekstra doser indgår som en del af det samlede EU-opkøb af vacciner. Det fungerer sådan, at alle landene får tilbudt en mængde vacciner, og hvis nogle lande alligevel ikke har behov for det hele, ryger de tilbage i en pulje, som de andre lande kan byde ind på.

- Det har vi budt ind på, så meget vi kunne, og det har vi så fået tildelt.

Ifølge Thomas Senderovitz betyder de 2,6 millioner ekstra vacciner, at man i Danmark vil have flere vacciner af den, som allerede er godkendt.

- Vi forventer også, at der kommer en ny vaccine fra Moderna den 6. januar, hvis alt går efter planen.

- Og så har vi jo to af den samme slags vaccine, og de kommer løbende, så samlet set får vi vacciner til langt over 20 millioner vacciner til danske borgere, fortæller direktøren til TV2.

Hver dansker skal have to doser med tre ugers mellemrum af vaccinen.

/ritzau/