Barsel halverede lærers indefrosne feriepenge

Penge_m__nter_og_sedler_Bax_Lindhardt_SP_Ritzau_Scanpix_1650px
Lærer på barsel fik kun halvdelen af det forventede, da hun bad om at få udbetalt de indefrosne feriepenge Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix
5. jan. 2021 17.00
Fordi hun var på barsel i optjeningsperioden, fik en Randers-lærer kun halvdelen af de indefrosne feriepenge, hun havde ret til. Men med hjælp fra den lokale lærerforening lykkedes det at få det fulde beløb udbetalt.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

- Jeg vidste ikke, hvor mange penge, jeg præcist var berettiget til, men jeg kunne med det samme se, at det ikke hang sammen, fortæller Randers-læreren, som ønsker at optræde anonymt, til Folkeskolen.dk.

For at få hjælp kontakter hun i november Randers Lærerforening. 

LÆS OGSÅ: Aftale på plads: Flere feriepenge på vej

Her finder kredsformand Leif Plauborg ud af, at læreren er berettiget til at optjene samme feriebeløb under barsel, som hvis hun havde arbejdet fuld tid i optjeningsperioden.

I dag glæder hun sig over, at hun søgte hjælp hos sin lokale lærerforening. Hun er sikker på, at hun ikke er den eneste, hvor en barselsperiode fejlagtigt har reduceret de indefrosne feriepenge.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.