20210506-133900-L-1920x1241we
'Jeg adresserer min appel til bankernes ledelser og investorkredse, hvor jeg ønsker et større fokus på helt almindelige bankkunder. Jeg har faktisk kun ros til dem, som sidder i filialerne, tager telefonerne og i øvrigt arbejder i vores banker,' skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bankansatte frustrerede over minister:
Kritikken er simpelthen ikke retfærdig

15. jun. 2021 08.55
Mange ansatte sidder med en følelse af, at kritikken fra erhvervsministeren ikke er retfærdig, lyder det fra Finansforbundet.

Det vækker stor frustration i finansverdenen, når erhvervsminister Simon Kollerup (S) kritiserer bankernes negative renter.

Sådan lyder kritikken i Berlingske fra Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet og dermed repræsenterer 56.000 medlemmer inden for det finansielle område.

LÆS OGSÅ: Danske Bank-medarbejdere pressede: ’Der kommer mange hårdhændede kundereaktioner’

Ministeren gik i april til tasterne på Facebook og kaldte det for 'grådigt', når bankerne pålægger flere og flere danskere negativ rente. Men mange bankansatte føler sig uretfærdigt behandlet i debatten, lyder det fra Kent Petersen.

- Det er rimeligt, når bankerne laver nogle dumme ting, for det har bestemt også været tilfældet. Det tror jeg, at de fleste medarbejdere vedkender sig, men i debatten om de negative renter sidder mange ansatte med en følelse af, at kritikken simpelthen ikke er retfærdig, siger han til Berlingske.

Dorrit Groth Brandt, der er formand for de 6.000 Nordea-medlemmer af Finansforbundet, istemmer kritikken og siger, at det koster på trivslen, stoltheden og arbejdsglæden for medarbejderne, når erhvervsministeren langer ud efter bankerne på den måde.

Erhvervsminister Simon Kollerup afviser dog, at der er bankernes frontpersonale, han drager til ansvar for bankernes beslutninger om negative renter.

'Jeg adresserer min appel til bankernes ledelser og investorkredse, hvor jeg ønsker et større fokus på helt almindelige bankkunder. Jeg har faktisk kun ros til dem, som sidder i filialerne, tager telefonerne og i øvrigt arbejder i vores banker. Debatten, jeg ønsker at rejse, vedrører topniveauet og dermed bankledelsernes valg om flere negative renter i Danmark. Det skelner jeg imellem, og det vil jeg gerne, at de bankansatte ved,' skriver ministeren i en skriftlig kommentar til Berlingske.