Arbejdsgivere skal tage større ansvar for forebyggelse af sexchikane

Bodil
Bodil Nordestgaard Ismiris er direktør i Lederne og en af initiativtagerne til en underskriftsindsamling, der skal sikre, at ledere tager ansvar for at kæmpe mod og forebygge, at der sker sexchikane på arbejdspladsen. Foto: Lederne
1. okt. 2020 06.00
Arbejdsgiveren og lederne skal tage et større ansvar i at forebygge og håndtere sexchikane. Sådan lyder det fra den faglige organisation Lederne og fra DA.

Sofie Linde satte sexchikane på dagsordenen, og siden har flere lønmodtagere i mediebranchen, skuespilbranchen og sundhedsvæsnet fulgt efter. Nu er det så blevet ledernes tur. 

LÆS OGSÅ: Politikere uenig om at lovgive over for seksuel chikane

Mere end 3.000 ledere på det danske arbejdsmarked har indtil videre skrevet under på et løfte om nul-tolerance over for sexchikane. Det er Lederne, der er en faglig organisation for 110.000 ledere på arbejdsmarkedet, der har startet underskriftindsamlingen.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

Glemt kodeord