20190226-104117-L-1920x1051we
Lizette Risgaard og Jacob Holbraad har begge takket ja til statsministerens invitation. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix arkiv

Arbejdsgivere takker ja til Mette F-invitation om pensionsdrøftelser

TEMA: Nedslidte danskere
4. jul. 2019 16.31
Dansk Arbejdsgiverforening mener ikke, der er behov for en ordning, der sikrer nedslidtes ret til tidligere pension, men vil stadig deltage i mødet.

Tidligere i dag inviterede statsminister Mette Frederiksen (S) arbejdsmarkedets parter til et møde for at drøfte, hvordan man sikrer nedslidte danskere en tidligere og værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Læs også: På morfin, svagtseende og venter på rollator: Kommunen vil have Lillian i job

Og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) siger ja til at komme til mødet, selvom de tidligere på året meldte ud, at de ikke var interesserede. Det oplyser DA til A4 Nu i et skriftligt svar.

- Det er klart, at vores udgangspunkt ikke har ændret sig. Der er brug for flere – ikke færre hænder på arbejdsmarkedet. Det gælder særligt i en tid med mangel på arbejdskraft, siger administrerende direktør i DA Jacob Holbraad i den skriftlige kommentar.

- Men vi er naturligvis interesserede i at høre hvilke konkrete overvejelser, regeringen gør sig, og deltager derfor i mødet, fortsætter han.

Lizette Risgaard: Det ser vi frem til

Op til og under valgkampen var retten til en tidligere tilbagetrækning for nedslidte danskere på arbejdsmarkedet en af Socialdemokratiets mærkesager. Præcis hvilke grupper, der skulle have rettigheden, og hvordan det skulle foregå i praksis, kom partiet dog ikke nærmere ind på, og forslaget kom heller ikke med i det aftalepapir, som Mette Frederiksen (S) endte med at lave med Enhedslisten, Radikale og SF.

Men nu har hun inviteret Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og DA til et møde om værdig tilbagetrækning 8. august.

- Mange danskere har slidt og slæbt fra de var ganske unge. Det har sat sine spor på krop og sjæl. Derfor skal vi nu i gang med at sikre en værdig tilbagetrækning, så alle får gode år på pension med tid til børn og børnebørn.

- Det glæder jeg mig til at mødes med arbejdsmarkedets parter om, siger statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen forud for mødet.

Formanden for FH, Lizette Risgaard, ser frem til mødet.

- Tak for invitationen, det ser vi frem til. Ingen skal gå direkte fra arbejde til sygesengen, og de, der er kommet tidligt ind på arbejdsmarkedet og har arbejdet i mange år, skal have en ret til at trække sig tidligere tilbage, skriver hun på Twitter.