Forsker:
Arbejdsgivere er sluppet billigere fra forlig grundet corona

Nanna_Wesley_Hansen_Mikkel_Krogh_FAOS
- Coronakrisen har været en meget speciel kontekst for forhandlingerne og har betydet, at den økonomiske ramme er blevet smallere, end man måske umiddelbart havde forventet inden corona ramte Danmark, siger Nana Wesley Hansen, FAOS Foto: Mikkel Krogh, FAOS
7. feb. 2021 09.30
Den økonomiske ramme i overenskomstforhandlinger er blevet smallere på grund af coronakrisen, vurderer lektor.

Overenskomstforliget for de statsligt ansatte, som blev indgået lørdag aften, er påvirket af coronakrisen på flere måder.

Det siger Nana Wesley Hansen, lektor og arbejdsmarkedsforsker ved Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (Faos) på Københavns Universitet.

- Det er en aftale med en relativt smal økonomisk ramme. Den lægger vægt på at være økonomisk ansvarlig i forhold til den her coronakrise, vi er i, hvor lønudviklingen på det private område er stærkt påvirket. Og derfor er man også noget tilbageholdende på det offentlige område.

- Coronakrisen har været en meget speciel kontekst for forhandlingerne og har betydet, at den økonomiske ramme er blevet smallere, end man måske umiddelbart havde forventet inden corona ramte Danmark, siger Nana Wesley Hansen.

Glemt kodeord