Direktør giver kvindelige ansatte særligt frynsegode:
'Det burde ikke være dyrere at være kvinde end mand'

Nann_aog_Pernille
Pernille Nordby (tv) og Nanna Pedersen arbejder begge hos Nicehair.dk, hvor de får bind og tamponer betalt af deres arbejdsgiver. Foto: Privat
27. jan. 2021 10.49
Fra december har de kvindelige ansatte hos Nicehair.dk fået stillet gratis bind og tamponer til rådighed. Direktøren Tonny Nielsen Bruun blev inspireret af Skotland, hvor det er staten, der betaler udgifterne.

De fleste kvinder har prøvet at spørge en kollega, om hun har et bind eller en tampon, når man ikke lige selv har fået det med i tasken.

LÆS OGSÅ: Kvinder lider under menstruationssmerter: Hver tredje må tage piller for at klare arbejdsdagen

Men det slipper Pernille Nordby og Nanna Pedersen for. De to kvinder er ansat hos Nicehair.dk, der primært sælger skønhedsprodukter online. I virksomheden har alle de kvindelige ansatte siden december fået bind og tamponer stillet til fri afbenyttelse på virksomhedens toiletter, ligesom de har fået tilbudt en menstruationskop.

- Det er fantastisk, at man ikke længere skal tænkte på, om man har husket at få det med hjemmefra. Hvem kender ikke det der pinlige øjeblik, hvor man skal spørge en kollega, om hun har et bind, eller man går og frygter at bløde igennem. Det er en bekymring mindre i hverdagen, siger 27-årige Pernille Nordby, der er lagermedarbejder i virksomheden i Esbjerg.

Glemt kodeord