v__rdig_psykiatri_demonstration
Ansatte i psykiatrien arbejder gratis uden at fortælle andre om det, viser nyt forskningsstudie. Det ser arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen som et individualiseret oprør mod standardiseringen af psykiatriens behandlingstilbud. På billedet ses aktivistgruppen #VærdigPsykiatriForAlle til demonstration på Christiansborg Slotsplads 2019. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ansatte i psykiatrien arbejder gratis og bryder reglerne: - Det er et hemmeligt oprør

3. dec 2020, 06:00
Ansatte i psykiatrien arbejder gratis og bryder reglerne uden at fortælle det til kolleger eller chefen, viser nyt forskningsstudie. Arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen kalder fænomenet skyggearbejde, og hun ser det som et stille, individualiseret oprør mod pakkeforløb og den øgede standardisering af behandlingen.

Da Malene Friis Andersen i efteråret 2018 interviewede 41 ansatte på en større ambulant psykiatrisk afdeling som led i et forskningsprojekt, fik hun øje på noget, hun ikke havde set før.

De ansatte fortalte hende, at de i al hemmelighed gik rundt og udførte ekstra arbejde uden at fortælle kollegerne eller chefen om det - og uden at få løn for det.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?