Ny aftale giver ansatte uden a-kasse ret til dagpenge:
'Ikke en ren badebillet'

Claus_jensen
Dansk Metal-formand Claus Jensen er generelt imod at give ikke-forsikrede hurtig ret til dagpenge. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
2. sep. 2020 08.42
Mandagens aftale om jobdeling giver ikke-forsikrede ansatte adgang til supplerende dagpenge, hvis de bliver sendt hjem af deres arbejdsgiver. Hos HK kalder man tiltaget for en 'krigsomkostning', der hurtigst muligt skal udfases.

Ansatte, der bliver sendt hjem på arbejdsfordeling, har ret til supplerende dagpenge, selvom de ikke tidligere har været medlem af en a-kasse.

Det står klart, efter regeringen og arbejdsmarkedets parter mandag nåede til enighed om en udvidelse af den arbejdsfordelings-ordning, der forhåbentlig skal forhindre massefyringer i kølvandet på lønkompensationens ophør. 

Med den nye aftale får ikke-forsikrede adgang til dagpengesystemet med det samme, hvis de betaler et beløb svarende til tre måneders a-kassekontigent.

For hver måned, den ansatte ønsker at modtage supplerende dagpenge, koster det ligeledes tredobbelt a-kassemedlemskab - i de fleste tilfælde knap 1.500 kroner. 

Glemt kodeord