Sk__rmbillede_2020-06-01_kl._09.58.38
Arbejdstilsynet fastslår, at ansatte risikerede at blive smittet, da tandlæger og klinikassistenter brugte samme mundbind af dårlig kvalitet hele arbejdsdage. Modelfoto. Foto: Jumpstory

Ansatte brød corona-regler: Brugte samme mundbind

1. jun 2020, 09:59
Arbejdstilsynet har givet et strakspåbud og en sur smiley til tandlægeklinik i Esbjerg.

Hos Tandlægehuset i Esbjerg har personalet i en periode brugt de samme mundbind gennem en hel arbejdsdag.

Dermed har klinikken ikke overholdt corona-reglerne, skriver JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Ansatte frygter for sikkerheden: Tandlæger anmeldt for corona-sjusk

Klinikken, der har adresse i Borgergade i den vestjyske by, endte med at få et strakspåbud og en sur smiley, da Arbejdstilsynet den 4. maj gennemførte et tilsynsbesøg.

Påbuddet fik Tandlægehuset med den begrundelse, at personalet risikerede at blive smittet med coronavirus under behandlinger af kunderne.

Mundbind skal ifølge de særlige corona-regler skiftes efter hvert patientbesøg, men det er ikke sket. Arbejdstilsynet vurderede, at mundbindene ikke var af tilstrækkelig god kvalitet, mens der heller ikke blev brugt engangskitler, hvilket ellers er et krav under behandlinger, hvor der er såkaldt dråbespredning.

Nu har Tandlægehuset efterkommet påbuddet ved at købe bedre mundbind og engangsforklæder.

- Jeg var selv en af dem, der brugte samme mundbind hele dagen, hvis det ikke blev fugtigt. Det var stort set umuligt at skaffe nok mundbind, så vi var i en mangelsituation, og vi har for eksempel stadig en restordre på plastforklæder, som er bestilt for fire uger siden, siger Kasper Thrane, der er en af Tandlægehusets to ejere, til JydskeVestkysten.

Hverken personale eller patienter er blevet smittet med coronavirus.

Kasper Thrane fortæller til avisen, at de hos Tandlægehuset stadig har problemer med at skaffe værnemidler. Samtidig er priserne på mundbind skudt i vejret, så klinikken nu betaler fem til syv gange mere end førhen. Klinikkens seks tandlæger og klinikassistenter bruger i snit 100 mundbind på én arbejdsdag.