Foto: Privatfoto.

Anna blev fyret på grund af coronakrisen: 'Jeg kæmper for at undgå dagpenge'

23. mar 2020, 18:02
Titusindvis af danskere bliver sendt hjem eller fyret i disse dage og uger på grund af coronakrisen. A4 Arbejdsliv giver her ordet til en af dem.

Navn: Anna Vestergaard Schacht 

Alder: 25 år

Bopæl: Aarhus

Uddannelse: Uddanner sig til erhvervsøkonom med tilvalg i informationsvidenskab ved Aarhus Universitet. 

Job: Studiejob i en tøjvirksomhed med fokus på business intelligence

Serie: Ramt af coronakrisen

Tidligere artikler:

Hvornår blev du fyret?

- Jeg blev fyret sidste tirsdag. Min chef ringede og sagde, at de desværre var nødt til at opsige mig på grund af coronakrisen, og at der ville blive opsagt en del flere end mig. Jeg mistede både studiejobbet og et fuldtidsarbejde, som jeg skulle være begyndt i den 1. juni, når jeg var færdig med uddannelsen.

Hvorfor blev du fyret?

- Jeg arbejder for en tøjvirksomhed, der har problemer med at sælge fra deres butikker, og som har oplevet en generel nedgang i salget.

Hvordan har du det med at være blevet fyret på grund af coronakrisen?

- Det skaber da en usikkerhed. Især nu, hvor jeg sidder og skriver speciale, og hvor jeg skal have en ekstra byrde oveni. Nu skal jeg til at sende ansøgninger igen, og jeg troede ellers lige, at jeg var sikret, men i stedet står jeg som en af de nyuddannede, som kommer ud på arbejdsmarkedet her til sommer uden et job. 

Hvad er din plan for at finde et nyt job?

- Jeg har tænkt mig at kigge efter jobopslag, og så har jeg tænkt mig at kontakte rekrutteringskonsulenter i mit netværk og håber at finde nogen, der er interesserede i mig gennem LinkedIn.   

Hvordan spår du dine chancer for at finde et job? 

- Det er svært at læse situationen lige nu og gennemskue, hvordan det ser ud derude. Om virksomhederne er åbne overfor at ansætte folk, og hvad der sker i den her tid. Men jeg er lige blevet kontaktet af en rekrutteringskonsulent i dag, og det tænker jeg er positivt. Så mon ikke der er et job til mig et eller andet sted derude.

Hvordan betyder fyringen for din økonomi?

- Jeg har en opsigelse på tre måneder, så jeg slutter egentlig først i jobbet den 30. juni. Hvis jeg ikke har fundet noget nyt der, skal jeg på dagpenge. Det kæmper jeg for at undgå.

Hvordan har du det med udsigten til at skulle starte på dagpenge som nyuddannet? 

- Det vil jeg ikke have det særligt godt med, for jeg har arbejdet under hele min studietid. Man vil jo gerne ud og bidrage og bruge de værktøjer, man har lært. Det er jo derfor, man tager en uddannelse, så det ville være helt vildt træls at komme på dagpenge og skulle sidde derhjemme og søge job dagen lang. 

LÆS OGSÅ: FH og DA i fælles opråb til pressede virksomheder: Overvej fjernundervisning til opkvalificering

Hvor længe tror du det her kommer til at vare?

- Det er svært at svare på, men jeg håber, at vi har lært af finanskrisen og bliver bedre til at bruge vores penge og få gang i forbruget og økonomien igen, når selve sygdomskrisen aftager.