20210127-124219-L-1920x1280we
- De anbragte unge har allerede en svær begyndelse på livet, og den bliver kun endnu sværere, hvis man starter sit voksenliv uden at have en uddannelse eller voksenuddannelse, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Anbragte unge skal kunne strække ungdomsuddannelsen

27. jan. 2021 13.12
Regeringen vil sikre, at flere anbragte unge kan gennemføre en ungdomsuddannelse ved at strække studietiden.

Sociale og psykiske problemer kan gøre det sværere for anbragte børn at gennemføre en ungdomsuddannelse i samme fart som jævnaldrende.

Derfor vil regeringen give gymnasiale- og erhvervsuddannelser en mulighed for at strække studietiden for anbragte unge.

- Der kan være behov for, at man får noget ekstra tid, så man har kræfter til at tage sig af de ting, der kan være på hjemmefronten og skolen samtidig.

- Hvis de er motiverede og engagerede, bør vi rydde de forhindringer, der kan være, af vejen, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde onsdag.

Forslaget er en del af de mange tiltag, som regeringen onsdag foreslår i et samlet udspil på området for udsatte børn.

En undersøgelse blandt tidligere anbragte børn og unge viser, at næsten en tredjedel som 18-årige er droppet ud af deres ungdomsuddannelse.

Det er en del flere end for andre børns vedkommende, hvor det er hver tiende, der dropper ud. Undersøgelsen er fra Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

- De anbragte unge har allerede en svær begyndelse på livet, og den bliver kun endnu sværere, hvis man starter sit voksenliv uden at have en uddannelse eller en voksenuddannelse, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun understreger, at muligheden for at strække sin studietid på ungdomsuddannelserne allerede findes. Eksempelvis kan unge tage en forlænget ungdomsuddannelse, hvis de kombinerer den med eliteidræt på Team Danmark-linjen.

/ritzau/