Analyse:
Statsministeren reddede sig ud af sms-storm med pressemøde

20211103-233340-L-1920x1280we
"Når det gælder sagens kerne, står Mette Frederiksen styrket efter pressemødet, fordi den teori om et gigantisk cover-up, som de seneste dages retorik fra oppositionen hviler på, næsten blev skudt i sænk," skriver chefredaktør Kristian Madsen i sin analyse. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
4. nov. 2021 06.26
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Regeringen ser ud til at have mere at frygte ved, at vælgerne får færten af dunsten fra de politiske kødkværne end at blive afsløret i det Watergate-lignende komplot, oppositionen fabulerer om. 

Statsminister Mette Frederiksen genvandt fodfæstet efter en uges høj sms-søgang med et to timer langt pressemøde onsdag aften.

Som sagen står lige nu, er der ikke skyggen af chance for, at regeringens støttepartier vil deltage i en koordineret statsministerstorm; endsige en rigsretssag. Den proces er reduceret til borgerlige febervildelser.

Men selvom Mette Frederiksen ser ud til at være på parlamentarisk sikker grund, viste pressemødet også, at der bliver betydelige politiske omkostninger ved sagen for Socialdemokratiet, der i de seneste uger er faldet markant i meningsmålingerne. 

Stanken fra det politiske slagteri på Slotsholmen risikerer at sive op fra de sms'er, politiet nu arbejder på at gendanne.

Glemt kodeord