Analyse:
Parterne har sat hinanden skakmat - nu venter de kun på statsministeren

20210220-135714-L-1920x1280we
Der er tilsyneladende ingen dialog mellem sygeplejerskernes formand Grete Christensen og regionernes chefforhandler Anders Kühnau. Begge parter synes kun at vente på, at statsministerens tålmodighed med strejken rinder ud. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
28. jul. 2021 06.00
Tirsdag varslede Dansk Sygeplejeråd for tredje uge i træk, at strejkeudtaget øges. Der er fortsat ingen dialog mellem sygeplejerskernes formand Grete Christensen og regionernes chefforhandler Anders Kühnau. Begge parter synes kun at vente på, at statsministerens tålmodighed rinder ud. Men et regeringsindgreb kan næppe skabe tilfredshed blandt sygeplejerskerne.

Det er nu knap fem uge siden, sygeplejerskerne indledte en strejke, som de færreste havde forudset, og som end ikke deres egen formand, Grete Christensen, troede på ville virke.

Som den erfarne forhandler hun er, må man antage, at Grete Christensen tvivlede på perspektiverne i at tømme strejkekassen hen over sommeren, mens coronatrætte danskere nyder ferien, og følger med i striben af store sportsbegivenheder. I så fald fik sygeplejerskernes formand ret.

Mediedækningen har i høj grad været til at overse. Sygeplejerskerne har godt og grundigt tabt kampen om den offentlige opmærksomhed til EM, Tour de France og nu OL. Det i en sådan grad, at konflikten er blevet kaldt "den hemmelige strejke".

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker udvider strejke for tredje gang

Glemt kodeord