20200831-204234-7-1920x1280we
Amazon har netop trukket job-annoncen tilbage, rapporterer flere internationale medier. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Amazon søger to fagforenings-spioner

3. sep 2020, 13:28
US-internet-giganten bekræfter: Nu etablerer vi os i Skandinavien

Den verdensomspændende, amerikanske internet-gigant, Amazon, søger to styk 'Intelligence Analyst', efterretnings-analytikere.  

LÆS OGSÅ: Læreren Anne stemte ja til ny aftale: 'Et meget lille skridt på en meget lang vej'

Det fremgår af jobannoncen, at analyse-konsulenterne blandt andet skal arbejde med “labor organizing threats against the company” - altså trusler mod firmaet fra fagforeninger, og skaffe Amazon “restraining orders against activists groups” - altså skaffe Amazon tilhold/forbud rettet mod diverse aktivistgrupper. Og rapportere om fagforeningsaktiviteter blandt ansatte. Det skriver Netavisen Pio. 

Amazon har netop trukket job-annoncen tilbage, rapporterer flere internationale medier.

Job-annoncen er således ikke en "nøjagtig beskrivelse af rollen" som efterretnings-analytiker, skriver Amazon i en meddelse til BBC.

Amazon hævder over for BBC, at man derfor har rettet i job-annoncen, men hverken BBC eller Netavisen Pio har kunnet finde en ny version af job som "Intelligence Analyst" i Amazons verdensomspændende job-base,  som pt. indeholder 603 opslåede stillinger inden for Amazon-koncernen.

På vej til at etablere sig i Danmark
Rygterne om at Amazon er på vej til at etablere sig i Danmark har svirret længe. Torsdag meddelte Amazon i en pressemeddelse, at man rent nu er ved at etablere sig i Skandinavien. Amazon begynder med at etablere sig i Sverige, hedder det. 

"Amazon har været tilgængelig for svenske forbrugere og foretagender gennem lignende europæiske hjemmesider i flere år, men næste skridt er at introducere et komplet detailhandelstilbud i Sverige, og det er det, vi planlægger at gøre nu," skriver Amazon ifølge det svenske medie SVT.

Hvornår Amazon kommer til Danmark er endnu uvist.

LÆS OGSÅ: Københavns Kommune giver ofte nedslidte nej til seniorpension: Nærigt

Amazon står i dag for knap knap to procent af internethandlen til danskerne gennem dens tyske hjemmeside. Det tal vil ifølge Boston Consulting Group stige til mellem otte og 20 procent i løbet af de næste fem år. 78 pct. af de danske e-handlere vurderer i en undersøgelse fra FDIH, at de forventer, at Amazons indtog i Danmark vil føre til lukning af danske netbutikker.