20190914-153631-L-1920x1078we
Arne hyldes under Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter lørdag den 14. september 2019. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Alliance kræver værdig tilbagetrækning:
'Stop jeres Christiansborg-fnidder'

22. jul. 2020 10.30
Det skal være slut med 'fnidder' blandt politikerne. Tiden kalder på en løsning, så de hårdeste arbejdsliv kan få en værdig tilbagetrækning. Det mener en ny alliance, som nu forsøger at råbe politikerne op.

'Stop jeres Christiansborg-fnidder og find en løsning'.

Sådan lyder budskabet i et opråb fra den nye alliance 'Alliancen for en værdig tilbagetrækning', der vil have politikerne til at finde en løsning, så også lønmodtagere med hårdt fysisk arbejde kan se frem til en værdig afsked med arbejdsmarkedet.

Bag alliancen står fire fagforeninger. Det er Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk El-Forbund, som alle har medlemmer, for hvem en værdig tilbagetrækning kan få stor betydning.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Sådan ændrede corona-nedlukningen arbejdslivet

- I Fødevareforbundet NNF har vi længe kæmpet for en mere værdig tilbagetrækning, hvor vores nedslidte medlemmer kan få lov at forlade arbejdsmarkedet, uden at ryge direkte i sygesengen. Nu spidser det til på Christiansborg, og derfor har vi taget initiativ til denne alliance, der har et klart budskab til politikerne: husk de mennesker, det her drejer sig om og drop jeres interne skærmydsler, lyder det fra Ole Wehlast, der er forbundsformand i Fødevareforbundet NNF og initiativtager til alliancen, i en pressemeddelelse.

Blandt forbundene hersker en frygt for, at politiske magtkampe og intern taktik bliver en stopklods for de kommende forhandlinger om retten til tidlig penson. Det må ikke ske, påpeges det i pressemeddelelsen.

- Det her handler om mennesker, der knokler for Danmark ved at sikre mad på bordet, lys i loftet, maling på væggene og varmt vand i håndvasken. De yder deres allerbedste, og det sætter sig på ryg, skuldre og knæ. Nu er det på tide, at Danmark har deres ryg, og sikrer dem en værdig alderdom. Derfor er vi i Blik- og Rørarbejderforbundet gået med i 'Alliancen for en værdig tilbagetrækning', lyder det fra Henrik W. Petersen, der er forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet.

Det bakkes op af de øvrige forbund, som alle har medlemmer, der i dag trodser store smerter og går på arbejde. Det er ikke acceptabelt, slår de fast.

Derfor vil 'Alliancen for en værdig tilbagetrækning' i den kommende tid føre kampagne for en værdig tilbagetrækning 'for dem med de hårdeste arbejdsliv', som det fremgår af pressemeddelelsen.

- Tilsammen repræsenterer vi nogle af de mest kendte og anerkendte fag. Når vi står sammen, kan vi få deres hverdag og vilkår til at fylde noget i debatten, lyder det.

LÆS OGSÅ: Hver femte lønmodtager har oplevet racisme på jobbet: 'Alvorligt problem'