20201207-153356-L-1920x1280we
Sundheds- og Ældreministeriet har inviteret til pressemøde torsdag klokken 13.30 "om status på covid-19 i Danmark. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Disse kommuner rammes af restriktioner

10. dec. 2020 12.24
Region Sjælland og Region Midtjylland rykker op i risikoniveau 4. Her er Region Hovedstaden i forvejen.

Alle kommuner i Region Sjælland, Midtjylland samt kommuner i Trekantsområdet underlægges skærpede restriktioner. Også Aalborg rammes. Det erfarer Ritzau.

Desuden rykker Region Sjælland og Region Midtjylland op i risikoniveau 4. Det næsthøjeste. Her er Region Hovedstaden i forvejen.

Sundheds- og Ældreministeriet har inviteret til pressemøde torsdag klokken 13.30 "om status på covid-19 i Danmark, herunder udvidelse af skærpede tiltag og restriktioner". Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Torsdag formiddag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) haft møde med Folketingets partier om situationen. Derefter holder han møde med borgmestrene i de berørte kommuner, som nu kommer på listen.

Siden onsdag har 38 kommuner været underlagt udvidede restriktioner. Nu bliver listen af kommuner større.

Restriktionerne i de 38 kommuner gælder fra 9. december og frem til 3. januar. Aarhus, Odense, København og 35 andre sjællandske kommuner er blandt de 38.

De udvidede restriktioner betyder blandt andet, at skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem og skal undervises digitalt.

Desuden er barer, caféer og restauranter lukket. Der må dog gerne sælges takeaway. Altså mad ud af huset.

Teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket. Det samme gør sig gældende for svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller, museer, biblioteker og aftenskoler.

Steder, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Professionelle idrætsudøvere må dog fortsat anvende indendørsområderne.

I idræts- og foreningslivet må der som udgangspunkt kun være ti personer til stede på samme sted. Men det har de facto betydet, at en del eksempelvis fodboldklubber har lukket ned for i år.

Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal holde lukket for offentligheden.

Offentlige arbejdspladser opfordres til at sende medarbejdere hjem, der ikke opfylder kritiske funktioner. Desuden opfordres private arbejdsgivere til at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra.

/ritzau/