Christian_hospitalspr__st
Christian Busch, hospitalspræst på Rigshospitalet, har været med til at lave en sorgguide, så ledere og ansatte bedre kan støtte medarbejdere i sorg. Foto: Reimar Juul/Ritzau Scanpix

Sorg på jobbet: Guide hjælper ansatte på Riget med at håndtere kolleger i sorg

6. feb 2020, 06:02
På Rigshospitalet kan alle ansatte i dag slå op i en guide, hvis de skal støtte en medarbejder, der er i sorg. Det skaber nogle vigtige rammer, og gør det nemmere at gå ind i svære samtaler om døden, fortæller hospitalspræst Christian Busch, der har været med til at udforme guiden.

Sygeplejersker, læger, portører eller andre af de omkring 12.000 ansatte på Rigshospitalet i København fik i december sidste år en håndbog med gode råd til at støtte en sorgramt medarbejder eller kollega.

Patienter kan dø. Børn kan dø, og vi kan klare det som personale, men hvis der sker noget med en kollega, så kommer belastningen bagfra
Christian Busch,  hospitalspræst, Rigshospitalet

Sorgguiden henvender sig især til ledere, der skal støtte en ansat, der mister et nært familiemedlem. Men den indeholder også råd til, hvordan medarbejdere bedst hjælper en kollega i krise eller sorg.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?