lars-qvistgaard-presse1-1024x683
Lars Qvistgaard debuterede som chefforhandler for Akademikerne ved de hektiske overenskomstforhandlinger i 2018. – Man må sige, at jeg fik min ilddåb dengang, siger han i dag til A4 Overenskomst. Foto: Pressefoto.

Akademikernes formand:
'Uenighed om løn kan føre til konflikt'

TEMA: OK21
1. feb. 2021 06.20
Lars Qvistgaard debuterede som chefforhandler for Akademikerne ved de hektiske overenskomstforhandlinger i 2018. OK21 bliver meget anderledes, mener han. Stemningen og tilliden mellem parterne er bedre nu end for tre år siden. Qvistgaard mener, at overenskomsterne skal afspejle den tid, de bliver forhandlet i, og lige nu ser han to store udfordringer.

Lars Qvistgaard husker tydeligt overenskomstforhandlingerne på det offentlige område i 2018, som var hans første som topforhandler på statens område. Han lærte meget af de lange og dramatiske forhandlinger dengang. Men OK21 bliver helt anderledes, mener han.

– Det gik meget hedt for sig i 18. Og det er klart, at det har vi i fællesskab evalueret på. Vi er blandt andet kommet frem til nogle fælles erklæringer, hvor vi har defineret den gode måde at forhandle på. Stemningen og tilliden mellem parterne er bedre nu end for tre år siden, fortæller Lars Qvistgaard til A4 Overenskomst. 

Glemt kodeord