20190914-153610-L-1920x1330we
Statsminister Mette Frederiksen hilser på bryggeriarbejderen Arne Juhl på Socialdemokratiets kongres. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Akademikere trodser deres forbund: Tidlig pension til Arne er okay

10. okt 2019, 9:41
Lederne af de højtuddannedes fagforbund har ikke medlemmerne i ryggen, når de afviser tidligere pension til mennesker, der kom tidligt ud på arbejdsmarkedet. Derimod anerkender DJØFs formand "rent instinktivt", at en pensionsalder på 70 år for folk, der kom tidligt ud på arbejdsmarkedet, nok er for høj.

Når faglige ledere fra de højtuddannedes fagforbund siger nej til regeringens planer om tidligere folkepension til bryggeriarbejderen Arne og andre med et langt arbejdsliv bag sig, har de ikke et flertal af medlemmerne i ryggen.

En måling blandt 745 medlemmer af hovedorganisationen Akademikerne, der organiserer 25 faglige organisationer for højtuddannede, viser, at blot 31 procent er uenige i, at "personer, der er kommet tidligt ud på arbejdsmarkedet og har arbejdet i mange år, skal kunne trække sig tilbage med folkepension nogle år før andre". 41 pct. bakker derimod op om tidligere pension til dem, der kom tidligt på arbejdsmarkedet.