Ny analyse:
Tidlig tilbagetrækning kan afhjælpe ledighed i coronaramte brancher

20200610-124439-L-1920x1280we
Beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard (S), kalder AE's nye analyse for et ekstra argument for tidlig pension til nedslidte. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: Nedslidte danskere
4. aug. 2020 19.53
Tidlig pension til nedslidte vil skabe plads i brancher, der er ramt af coronakrisen, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Bliver det Arnes tur til at trække sig tilbage her og nu, kan det åbne arbejdsmarkedet op for mange unge, der under den aktuelle coronakrise er blevet sendt ud i ledighed.

Sådan lyder budskabet i ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Analysen peger på, at der er et overlap mellem de brancher, der har været hårdest ramt af ledighed under coronakrisen, og de brancher, hvor flest personer tidligere trak sig tilbage som 60-årige på efterlønsordningen frem til og med 2013.

– Mange af de coronaramte brancher har tidligere sendt folk på tidlig efterløn som 60-årige. Det bruger vi som indikator for nedslidning, fordi det ud fra et økonomisk perspektiv under efterlønsordningen var meget fordelagtigt at vente, til man var fyldt 62 år med at gå på efterløn. Så vi ser det her med tidlig efterløn som need to mere end nice to, idet man simpelthen ikke kunne klare at arbejde mere og var nødt til at trække sig tilbage, siger Emilie Agner Damm, senioranalytiker hos AE og hovedforfatter til analysen.

LÆS OGSÅ: Økonomer: Tidligere pension afhjælper næppe ungdoms­ledighed

Glemt kodeord