2021032410434365_1000
En reparatør på 46 år mistede livet tirsdag aften under arbejde på kæmpeskulpturen "Elia" i Herning. (Arkivfoto) Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Kunstner berørt af dødsulykke i skulptur

24. mar. 2021 11.50
Kunstner og bestyrelse er dybt berørte over 46-årig mands død på "Elia" i Herning tirsdag aften.

Tidligst på torsdag venter myndighederne at kunne afklare årsagen til, at en reparatør mistede livet i skulpturen "Elia" i Herning.

Det oplyser vagtchefen i Midt- og Vestjyllands Politi onsdag formiddag om den tragiske ulykke, som fandt sted tirsdag aften.

Den 46-årige mand sad fast indvending i en 30 meter høj søjle eller skorsten på skulpturen, som er udført af kunstneren Ingvar Cronhammar.

Om manden fik et ildebefindende, eller om der er tale om en arbejdsulykke, er fortsat uafklaret.

Politiet fik anmeldelse om sagen ved 18-tiden tirsdag. Reparatøren befandt sig i en af skulpturens fire skorstene eller søjler. Forinden var han via en kran blevet hejst ned i røret.

Tidligere er der sket alvorlige ulykker på kunstværket. I efteråret 2016 døde to personer med kort tids mellemrum.

En mand på 21 år mistede livet, da han og en gruppe kammerater løb på skulpturen. Senere begik en kvinde selvmord på "Elia".

Bestyrelsesformand Henrik Stamp, der er tidligere retspræsident, siger til Herning Folkeblad, at hændelsen tirsdag aften påvirker såvel Cronhammar som bestyrelsen.

- Politi og redningsberedskab udførte et meget stort arbejde. Arbejdstilsynet kom til stede allerede i aftes. Det er en tragisk ulykke, og mine tanker går til den pågældende reparatørs familie, siger Henrik Stamp til Herning Folkeblad.

/ritzau/